Bollywood

Bollywood on Intian hindinkielisistä elokuvista tuttua tanssia, jossa monet vanhat ja uudemmatkin perinteet ja tyylit yhdistyvät tunnepitoiseksi, värikkääksi kokonaisuudeksi. Lajin liikekieli sekoittaa ikivanhoja intialaisia klassisia- ja kansantansseja kotimaansa ulkopuolisiin lainoihin hiphopista itämaiseen tanssiin. Tanssiin kuuluu vahvasti teatraalisuus ja toisinaan myös leikittely ja huumori. 

Bolly Beat Dance Schoolin tarjoaa bollywood-tanssitunteja sekä lapsille että aikuisille. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät kuvan alapuolelta.

BollyBeat_kuvaJaanaTihtonen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bollywood 7-10 -vuotiaat – Opettaja: Hanna Mannila

Tunnilla harjoitellaan tanssin perusasioita Bollywood-musiikin, tanssiliikkeiden ja leikin avulla: kehon- ja liikkeenhallintaa, koordinaatiota, musiikin kuuntelemista ja sen mukaan liikkumista, eri tunnetilojen ilmaisua kehon ja kasvojen eleiden avulla. Lukukauden aikana opetellaan lyhyt tanssi, joka esitetään pienimuotoisessa esityksessä kauden päätteeksi.

Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet, paljaat jalat. Mukaan mahtuu max. 10 lasta. Vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tunnin päättymistä. 

Bollywood 11-16 -vuotiaat – Opettaja: Hanna Mannila

Tämä ryhmä on tarkoitettu nuorille ja tunneilla koreografiat ovat jo hieman haastavampia, tanssin iloa unohtamatta. Nyt opitaan klassisen tanssin tekniikan alkeita: pyörähdyksiä sekä intialaisiin tansseihin oleellisena osana kuuluvia käsien asentoja ja liikkeitä. Kurssilla harjoitellaan myös tunteiden ilmaisua kehon ja tanssin avulla. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, aiempaa kokemusta tanssista ei tarvita! 

Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet; voimistelutossut, sukat tai paljaat jalat. Mukaan mahtuu max. 10 lasta. Vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tunnin päättymistä. 

Bollywood Alkeisjatko - Opettaja: Mikaela Jokinen

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tansseista, tai lajeja jo aiemmin harrastaneille. Otamme kaikentasoiset tanssinystävät huomioon ja muokkaamme kurssin ohjelmaa sopivammaksi kauden aikana, jos sille on tarvetta. Kurssilla tutustutaan iloisen bollywood-tanssin monimuoteiseen maailmaan muutaman erityylisen koreografian avulla.  
 
Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet; voimistelutossut, sukat tai paljaat jalat; vesipullo.
 

Urban Bollywood - Opettaja: Kati Viitanen

Urban Bollywood -tunnilla tutustutaan tämän päivän bollywood -musiikkiin joka vie tanssijan huolettomasti tyylilajista toiseen. Reilusti länsimaista ammentava moderni bollywoodin filmiteollisuus ei pelkää sekoittaa musiikkiinsa melodraamaa, toimintaa, komediaa ja draamaa 70- ja 80-lukujen Masala film -esikuviensa mukaan. Tunnilla rakennamme nopeatahtisia koreografioita uusimpiin Bollywood-hitteihin.

Tunnin taso on avoin. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita, mutta 1-2 vuoden kokemus intialaisista tansseista tai muusta tanssityylistä on eduksi.

lapset.jpg