Sari Breilin

sari-breilin-bbd.jpgSari on Indian Classical & Contemporary Dance Society Finland, Bolly Beat Dance Shool & Bolly Beat Dancers ry:n perustajajäsen, toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja. Sari hoitaa tanssiryhmän keikkamyyntiä ja sopimuksia. Hän on mukana tapahtumien tuottamisessa ja järjestelyissä sekä tanssii itsekin tanssiryhmässä. Tanssiohjaajana Sari on nykyään vain keikkaluonteisesti ja tilauksesta. Bolly Beat Dancers oli Sarin aputoiminimenä 2008-2013, ja 30.12.2013 toiminta koottiin yhdistyksen nimen alle.

Tanssiohjaus

Sari ohjaa tilauksesta pienryhmille bollywood- ja bhangra-tunteja esim. polttareissa ja tyhy-tapahtumissa. Polttaritunnit voidaan räätälöidysti tehdä henkilökohtaiseen tarinaan. Koreografia improvisoidaan intialaisia tanssiliikkeitä käyttäen. Improvisaatioissa pääpaino on tunneilmaisussa ja liikkeet ovat teatraalisia, mikä voi johtaa hulvattoman hauskoihin lopputuloksiin! Tunnin päätteeksi osallistujien on mahdollista filmatisoida oma tarina muistoksi. Vaihtoehtoisesti tunti voidaan pitää myös valmiiseen koreografiaan.

Tuottajana ja tanssijana

Sari on toiminut tuottajana erilaisissa tapahtumissa ja näytöksissä ja esiintynyt Bolly Beat Dancersin kanssa mm. Sugar Dreams of Orient -tanssinäytöksessä sekä tanssiteatteriproduktioissa Ek Kahani – Love Story sekä Temporary lives. Sari on myös tuottanut Dance Group Etnican vetäjän Mikaela Jokisen kanssa Spectacular India! -tanssishow'ta vuodesta 2013 alkaen. Lisäksi perinteiset Bolly Beat Dance Schoolin näytökset on pidetty kaksi kertaa vuodessa. Esiintymisiä on kertynyt 15 vuoden aikana toista sataa; mukaan on mahtunut niin yksityistilaisuuksia kuin yritys- ja kulttuuritapahtumia. Suuret lavat ovat tulleet tutuiksi, mm. Kansallisteatterin, Aleksanterin teatterin, Glorian, Kanneltalon, Stoan, Vuotalon sekä Senaatintorin uudenvuodenjuhlan esiintymislava. Sari on tanssinut suomalaisen bhangra-yhtyeen, Shavan, keikkakiertueella ja hänet voikin bongata heidän vanhemmilta musiikkivideoiltaan.

Tanssitausta

Sari aloitti tanssiharrastuksensa joukkuevoimistelulla ja -tanssilla Turun Jyryssä 1976-1986. Kiinnostus intialaiseen kulttuuriin syttyi 17-vuotiaana, jolloin askeettinen yhteisöelämä, veeda-filosofia ja herkullinen kasvisruoka veivät mennessään muutamiksi vuosiksi. Rakas tanssiharrastus jatkui uudelleen 1998 Stepup Showschoolissa showtanssilla, josta Sari siirtyi tutuksi tulleen intialaisen kulttuurin pariin bollywood-tanssin merkeissä. Sari oppi tätä 2001-2005 Kassandra ry.ssä, jossa opettajina olivat Arulmoli Balachandran ja Shama Jha.

Kiinnostuksen kasvaessa Sari alkoi itse opettaa tanssia vuonna 2005 Let’s Dance -tanssikoulussa ja Tanssistudio Sahramissa, kunnes hän perusti Bolly Beat Dance School -tanssikoulun 2009. Koulun opettajiksi tulivat mm. Arti Sudhindra ja toinen perustajajäsen Katri Prusila, joilta Sari oppi lisää bollywood-tanssia. Ann Ojalan ohjauksessa tulivat tutuiksi klassisen bharatanatyam-tanssin perusteet sekä Hanna Mannilan johdolla semiklassinen bollywood-tanssi ja klassinen kathak-tanssi, jonka opinnot jatkuvat edelleen. Sari on käynyt lyhytkursseja mm. lindy hopista, modernista tanssista, vakiotansseista, itämaisesta tanssista, hiphopista sekä poppingista ja lockingista.

Lopuksi

Intialaisissa tanssilajeissa Saria kiehtoo tarinankerronta ja tunneilmaisun voimallisuus mutta myös liikkeiden monipuolisuus; motivaatio pysyy korkealla, sillä aina löytyy paranneltavaa ilmaisun ja tekniikan osalta. Sarin lempilajeja ovat vauhdikkaat kansantanssit kuten bhangra (pohjoisen Punjab-alueen kansantanssi) ja kollywood (eteläintialainen kansantanssi). Sarin mukaan myös klassisen kathak-tanssin aistillisuus saa herkistymään ja tuntuu joskus jopa meditatiiviselta kokemukselta.

"On ollut suuri kunnia saada olla alullepanijana sekä kehittämässä toimintaa taitavien ja inspiroivien tanssijoiden kanssa", Sari toteaa.