Bollywood

Bollywood on Intian hindinkielisistä elokuvista tuttua tanssia, jossa monet vanhat ja uudemmatkin perinteet ja tyylit yhdistyvät tunnepitoiseksi, värikkääksi kokonaisuudeksi. Lajin liikekieli sekoittaa ikivanhoja intialaisia klassisia- ja kansantansseja kotimaansa ulkopuolisiin lainoihin hiphopista itämaiseen tanssiin. Tanssiin kuuluu vahvasti teatraalisuus ja toisinaan myös leikittely ja huumori. 

Bolly Beat Dance Schoolin bollywood-tunnit jakautuvat neljäksi eri kurssiksi: Bollywood lapset 8-11 -vuotiaat, Bollywood lapset 11+ -vuotiaat ja Bollywood & Bhangra alkeisjatko.

BollyBeat_kuvaJaanaTihtonen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bollywood Lapset 8-11 -vuotiaat – Opettaja: Kati Viitanen

Kurssilla tutustutaan intialaisten tanssien maailmaan ja opitaan bollywood-koreografioita, jotka kehittävät lapsen musikaalisuutta, rytmitajua, sekä käsien, sormien ja jalkojen koordinaatiota. Tunneilla opetellaan myös ilmaisua ja esiintymistä tanssin iloa unohtamatta. Tämä ryhmä on tarkoitettu 7-9-vuotiaille lapsille. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita!

Bollywood Lapset 11+ -vuotiaat – Opettaja: Kati Viitanen

Tämä ryhmä on tarkoitettu 5. -luokkalaisille ja sitä vanhemmille tanssin ystäville. Näillä tunneilla koreografiat ovat jo hieman haastavampia, tanssin iloa unohtamatta. Nyt opitaan klassisen tanssin tekniikan alkeita: pyörähdyksiä sekä intialaisiin tansseihin oleellisena osana kuuluvia käsien asentoja ja liikkeitä. Kurssilla harjoitellaan myös tunteiden ilmaisua kehon ja tanssin avulla. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, aiempaa kokemusta tanssista ei tarvita! 

Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet; voimistelutossut, sukat tai paljaat jalat. Mukaan mahtuu max. 10 lasta. Vanhemmat voivat odottaa salin ulkopuolella tunnin päättymistä. 

Bollywood & Bhangra Alkeisjatko - Opettaja: Sanna Laine 

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tansseista, tai lajeja jo aiemmin harrastaneille. Otamme kaikentasoiset tanssinystävät huomioon ja muokkaamme kurssin ohjelmaa sopivammaksi kauden aikana, jos sille on tarvetta. Kurssilla tutustutaan sekä bollywood-tanssin että pohjoisintialaisen vauhdikkaan kansantanssin, bhangran, liikekieleen muutaman erityylisen koreografian avulla.  
 
Varusteet: Rennot ja mukavat vaatteet; voimistelutossut, sukat tai paljaat jalat; vesipullo.

lapset.jpg