Hanna Mannila

Hanna on opiskellut kathak-tanssia vuodesta 1998 Intiassa ja Lontoossa. Hän aloitti tanssiopinnot lapsena baletilla, jazzilla, nykytanssilla ja afrolla, mutta on viime vuodet keskittynyt intialaisiin tansseihin. Lontoossa hän suoritti kolmevuotisen kathak-kurssin Bharatiya Vidya Bhavanissa erinomaisin arvosanoin (Distinction, 2001). Hannan tärkeimmät opettajat ovat olleet Sushmita Ghosh ja Abhay Shankar Mishra. Lisäksi hän on käynyt lukuisilla tiiviskursseilla, opettajina kansainvälisesti tunnetuimpia kathak-artisteja, kuten Birju Maharaj, Shaswati Sen, Kumudini Lakhia, Aditi Mangaldas, Arjun Mishra, Geetanjali Lal, Nahid Siddiqui ym.

Hanna toimi Lontoossa freelance-tanssijana ja -opettajana yhteensä kahdeksan vuotta. Kathak-tanssiryhmien mukana hän on esiintynyt Isossa-Britanniassa, Euroopassa, Intiassa ja USA:ssa. Hänellä on filosofian maisterin tutkinto Etelä-Aasian tutkimuksessa, ja lisäksi hän on suorittanut kansainvälisesti hyväksytyn joogaohjaajatutkinnon.

Kathak-tanssissa Hannaa viehättää nopeiden rytmien haastavuus ja eleganttien liikkeiden kauneus, bhangrassa ja bollywoodissa taas rentous, energisyys ja positiivisuus.

Indiaweek2013_kuvaJaanaTihtonen0039.jpg